Trials
CBR
KNMV
Foto lesauto

Vrachtauto (C)

Theorie

De theorieopleiding bestaat uit twee delen, ieder afgesloten met een schriftelijk theorie-examen. Daarnaast legt u een theorie-examen af dat bestaat uit drie cases.

Het resultaat van de theorieopleiding is de basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Als alle drie onderdelen met een voldoende zijn afgesloten kunnen wij het praktijkexamen voor u aanvragen.

Praktijk

De praktijkopleiding bestaat uit gemiddeld 28 rijlessen een praktische toets, een toets op een besloten terrein en natuurlijk het praktijkexamen.

Tijdens de praktische toets worden veel verschillende onderwerpen getoetst zoals het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico’s, maatregelen bij noodsituaties en meer.

Bij de toets besloten terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van de voertuigcontrole en manoeuvreren getest.

Het praktijkexamen is voor de kandidaat de gelegenheid om aan te tonen dat hij het voertuig in alle omstandigheden beheerst.

De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden. Afhankelijk van de beschikbaarheid van om overdag te lessen, kunt u uw rijbewijs al binnen 1,5 week halen.

Geneeskundige verklaring

Voordat een praktijkexamen kan worden aangevraagd, dient u in het bezit zijn van een Geneeskundige verklaring. Ter verkrijging van deze Geneeskundige verklaring moet u worden gekeurd bij een arts, dit mag niet uw eigen huisarts zijn.

Kosten

Bij Jan Hofma kunt u nu voor maar 2295,- euro u C rijbewijs behalen. Dit is inclusief: theorie, theorie examen, 28 lessen, praktijkexamen, toets besloten terrein, eigen verklaring en een medische keuring. Jan Hofma is hierdoor de goedkoopste in Heerenveen.

Ook kunt u maandelijks in termijnen betalen.